Bedenker, eigenaar én gids van Happy Hikes NH ben ik, Marjon Aker, een echte Noord-Hollandse uit 1964. Sinds 2005 woon ik in Alkmaar met mijn zoon. Vier dagen per week werk ik op Hogeschool Leiden als docent taalontwikkeling. De rest van de tijd besteed ik als zzp’er aan mijn eigen mini-onderneming: Maaker Producties. Het geld dat ik daarmee verdien gebruik ik om een deel van de studie van mijn zoon te financieren. Hij studeert biologie, dé studie over duurzaam samenleven van mens en natuur. Hoe gaaf is dat? 

Naast het organiseren van Happy Hikes NH is klussen een andere passie van mij, dus ook dat doe ik professioneel. Onder de naam Klusvrouw de Maaker – ook onderdeel van Maaker Producties – richt ik me met name op vrouwen en senioren. Ik bouw geen erkers, maar ben wel een allround klusser die verstand heeft van techniek, goed luistert en transparant is in de kosten. Ik doe ook elektra, waarvoor ik ben gecertificeerd. Door mijn werkwijze wordt het voor iedereen betaalbaar om reparaties, onderhoud en verfraaiingen in huis & tuin uit te besteden. Meer weten? Mail naar maaker@live.nl dan stuur ik je meer informatie toe.  

Tot slot: ik schrijf verhalen en maak daar boeken van, die ik uitgeef, ook voor anderen. Omdat sommige verhalen nou eenmaal een boek waard zijn, ook als het om een kleine oplage gaat. Als je iemand nodig hebt om van jouw manuscript een boek te maken kun je ook bij mij terecht. Belangrijk om te weten is dat Maaker Producties alleen het boek uitgeeft. De verkoop heb je in eigen hand.   

Al met al ben ik best een bezig bijtje dus, met uiteenlopende interesses en kwaliteiten. Voor mij werkt de diversiteit om in balans te blijven en zowel mijn energie kwijt te kunnen, als ook weer nieuwe energie op te doen. Ik ben een echte maker en een echte Aker, vandaar Maaker Producties 😉 

Wandelen doe ik al lang. In 2000 begon ik aan de eerste langeafstandswandeling: het Zuiderzeepad, en sindsdien kan ik eigenlijk niet meer zonder. Het is bekend dat wandelen & cultuur meer mensen gelukkig maakt. Daarom ben ik in 2020 begonnen met Happy Hikes NH.